Imprægnering af murværk – Bliv klogere her

Imprægnering af murværk

Ligesom at andre overflader kan imprægneres for at holdes pænere og holde fugt ude, så kan murværk imprægneres med samme formål – at holde fugt ude at din hus kontruktion samt at holde husets murværk og facade pænere.

Du ønsker at beskytte dit murværk mod vejret og andre ydre påvirkninger, men du er måske ikke klar over, hvor vigtigt det er med imprægnering af dit murværk. Vand kan trænge ind i dit murværk og forårsage alle mulige skader, herunder revner og svækkelse af mørtlen, farvning af dine vægge og endda rådne eventuelle træstøttere inde i strukturen. Hvis det ikke behandles, kan dit murværk tage stor skade, og i værste fald have en meget kortere levetid.

Den gode nyhed er, at du kan beskytte dit murværk ved regelmæssigt at imprægnere det. I denne artikel vil vi gennemgå det grundlæggende om imprægnering af murstens facade samt murværk generelt, hvorfor og hvornår det skal gøres, hvordan det kan gøres og hvor meget det koster. Læs videre for at få mere at vide om, hvordan du kan holde dit murværk flot i mange år fremover!

Hvad er imprægnering af murværk?

Hvis du ikke er bekendt med begrebet imprægnering af murværk, er du ikke den eneste. Men hvis du ønsker at beskytte dine murstensvægge og -overflader mod regn, sne og andre elementer, er det et vigtigt skridt at tage. Imprægnering af dit murværk er med til at skabe en beskyttende forsegling, der hjælper med at afvise fugt, snavs, mos og lav – så din facade ser renere og pænere ud i længere tid. Derudover hjælper en imprægnering med at forebygge eventuelle fugtskader i facaden.

Nu hvor vi har fastslået, hvad imprægnering er, er det vigtigt at fastslå hvorfor det er så vigtigt at få gjort. Murstensvægge er naturligt porøse af natur, hvilket gør dem modtagelige for at absorbere vand. Murværk kan både afgive vand, det kan absorbere vand og derudover transportere vand, hvilket kan forårsage en række problemer og være grobund for f.eks:

  • Dannelse af skimmel eller meldug
  • Give gode vækst betingelser for mos, alger og lav på murværket
  • Forringelse af væggenes strukturelle integritet
  • Misfarvning, skjolder eller falmning på inder eller yderside af murværket på grund af vandskader

Ved regelmæssigt at få imprægneret dit murværk udendørs med en vandtæt fugemasse kan du forhindre alle disse problemer i at opstå. Selv om der er en indledende omkostning forbundet med denne proces, opvejer de langsigtede besparelser på reparations- og vedligeholdelsesregninger mere end rigeligt denne omkostning.

Hvorfor det er vigtigt at imprægnere murværk

Har du nogensinde bemærket, at nogle murede vægge holder længere end andre? Hemmeligheden bag at bevare et stærkt og holdbart murværk er imprægnering. Da de fleste bygninger er bygget af murværk, herunder mursten, blokke eller stenvægge, er det vigtigt at tage de nødvendige skridt til at gøre dem ordentligt vandtætte, og dermed forlænge deres levetid.

Vandtætning af murværk er med til at beskytte det mod skader forårsaget af fugt og vandudsivning. Dette vil forlænge dine murestensvægges levetid ved at reducere risikoen for revner og smuldring på grund af vandrelateret erosion. Det er også en god måde at forhindre skimmel, skimmelvækst og andre former for nedbrydning eller råd forårsaget af overskydende fugt. Derudover skaber fugt også bedre rammer for væksten af mos og alger, så det er på alle måder en god ide at mindske fugten i murværket.

Det er vigtigt at påføre en vandtæt belægning af god kvalitet, hvis du ønsker, at dine murede vægge skal holde længe og bevare deres struktur. Det kan også spare dig penge i det lange løb ved at reducere reparationsomkostningerne og hjælpe dig med at bevare den æstetiske integritet af din bygning eller ejendom.

Omkostninger ved imprægnering af murværk

Hvis du har overvejet imprægnering af dit murværk er det helt naturligt at spørge, hvor meget det kommer til at koste. Det er ikke til at sætte en fast eller præcis pris, da prisen altid vil være afhængig af flere faktorer. Disse kan blandt andet være størrelsen på området der skal imprægneres, murværkets tilstand inden imprægnering, og typisk vil man få en rensning af murværket inden en imprægnering, hvilket selvfølgeligt også vil være regnet med i prisen.

Hos NordicStoneCare beregner vi altid en individuel pris ud fra kundens ønsker og opgavens omfang – bestil et tilbud fra os her (link til formular).

Sammenfattende kan man sige, at imprægnering af murværk er en vigtig del af at bevare din boligs sundhed og udseende, og undgå dyre reparationer senere hen.

Ofte stillede spørgsmål om imprægnering af murværk

Hvorfor skal murværk imprægneres?

Murværk skal imprægneres for at undgå fugtskader, et godt levemiljø for alger, mos og lav, samt for at holde dit murværk pænt i mange år.

Kan man imprægnere mursten?

Ja mursten og murværk kan godt imprægneres. Dette gøres for at beskytte murværket og holde det pænt.

Hvad koster imprægnering af murværk?

Prisen vil altid være individuel beregnet ud fra størrelsen på arealet der skal imprægneres, murværkets tilstand, samt øvrige tilvalg til en professionel imprægnering af murværk.

Bestil et tilbud fra NordicStoneCare idag, for en professionel imprægnering af dit murværk.

Tvivl eller tilbud?

Er du det mindste i tvivl om noget af det du har læst, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os – og ønsker du at få et uforpligtende tilbud på en eller flere af vores services så brug formen her.

Få et uforpligtende tilbud

Hvilken service ønsker du tilbud på?

Jeg accepterer, at Nordic Stone Care kontakter mig om services/tilbud