Fliserens med højtryksrenser – Sådan gøres det / NordicStoneCare

Fliserens med højtryksrenser

Hvis du har fliser omkring dit hjem, typisk i form af en indkørsel eller flise terrasse, så ved du at det er nødvendigt at rengøre dine fliser for at holde dem pæne. Der sætter sig mos, alger, lav og snavs på dine fliser på terrassen eller i indkørslen, og det kan ikke undgås at de kræver en rengøring i mindre eller større grad. Hvis dine fliser skal friskes op og rengøres ordentligt vil det typisk være med en højtryksrenser, og dette kan du kaste dig over selv hvis du har udstyret, eller du kan få en professionel rensning af dine fliser. Læs mere om begge dele herunder, og bliv klogere på fliserens med en højtryksrenser.

Hvad er en højtryksrenser?

Hvis du vælger selv at kaste dig over opgaven,  kan du spekulerer på, om en højtryksrenser er det rigtige værktøj til opgaven? Det vil det typisk være hvis du har fliser der trænger til en grundig rengøring og hvis du har mos og lav vækst som skal fjernes. Men før vi dykker dybere ned i dette, skal vi starte med at tage fat på det grundlæggende: Hvad er en højtryksrenser?

Kort sagt er en højtryksrenser et motoriseret værktøj, der bruger højtryksvandstråler til at fjerne mos, skidt, snavs og andre rester/partikler fra hårde overflader. I modsætning til for eksempel haveslanger, kan de sprænge hårdføre og genstridige ophobninger af snavs m.v. væk meget hurtigere og med meget mindre anstrengelse – hvilket gør dem ideelle til tunge opgaver som f.eks. rengøring af fliser udendørs.

Tænk på det som at give dine fliser en dyb rengøring, som ingen mængde albuefedt nogensinde ville kunne opnå. Med de rigtige teknikker og omhyggelig brug kan du få næsten alle typer fliseoverflader til at funkle på ingen tid – og du får den ekstra fordel, at du ikke behøver at knække ryggen for at skrubbe fliserne flotte!

Fordele ved at bruge en højtryksrenser til at rengøre fliser

Ved at bruge en højtryksrenser til at rengøre dine fliser kan du hurtigt og nemt få snavs, jord, mos, lav og øvrigt skidt ud af den strukturerede overflade der typisk er på udendørs fliser. Ved at bruge kraftige vandstråler og det rette rengøringsmiddel kan du løsne selv det mest fastsiddende mos og efterlade dine fliser frisket op og pæne igen.

Ved at bruge en højtryksrenser til at rengøre dine fliser kan du spare værdifuld tid, da en mere manuel tilgang til rensningen unægteligt tager længere tid. Med den variable trykindstilling der er på højtryksrensere kan du skræddersy maskinens kraft afhængigt af den type fliser eller det overfladeområde, du skal rengøre, hvilket er vigtigt at gøre, så rensningen er tilpasset overfladen. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om at beskadige sarte materialer eller bruge timer på et alt for hårdt arbejde.

Med en højtryksrenser kan du også nemt og effektivt fjerne alger, mos og lav, der ellers kan være meget svært at fjerne fra udendørs fliser. Endelig er denne type maskine også velegnet til at fjerne rust og andre slags pletter der kan forekomme på fliserne udendørs. Dette kan gøres med stor præcision, så du ikke risikerer at beskadige fliserne eller områderne omkring dem.

En højtryksrenser er derfor et utroligt nyttigt redskab, når det drejer sig om rengøring af fliser. Det skal dog dog bruges med forsigtighed, da denne type maskine kan forårsage permanente skader på dine fliser, hvis den ikke bruges korrekt. Det er derfor meget vigtigt at læse producentens vejledning, inden du begynder at bruge maskinen, så du sikrer, at du bruger den korrekt og effektivt, hvis du vælger selv at vaske fliser med højtryksrenser.

Gode råd til brug af højtryksrensere på fliser udendørs

Udendørs fliser, såsom terrassefliser, eller fliser i en indkørsel, kan være vanskelige at rengøre. Derfor, hvis du overvejer at bruge en højtryksrenser til at rengøre dem, skal du sikre dig, at du gør det korrekt for at undgå at skade dine fliser. Følg disse gode råd, men husk også altid at følge producentens anvisning:

 1. Start altid ved at rydde flise området der skal renses, fjern krukker og potter, havemøbler eller hvad du ellers har stående på området.
 2. Det er altid en god ide først at fjerne det ukrudt der sidder med rødder, før du rengøre med en højtryksrenser.

3. Brug aldrig den maksimale trykstråle på fliserne – det kan resultere i beskadigelse af flisen!

 • Skyl til sidst alt overskydende produkt og snavs væk med rent trykvand for det fineste finish, og overvej en imprægnering af dine fliser, da dine fliser så holder sig pænere i længere tid.
Ofte stillede spørgsmål om rengøring af fliser med en højtryksrenser
Må man højtryksrense fliser?

Ja, det er sikkert at bruge en højtryksrenser på udendørs fliser, så du kan for eksempel godt højtryksrense en flise terrasse. Du skal dog være meget forsigtig med ikke at beskadige flisernes overflade eller kanter, mens du gør det.

Kan en højtryksrenser beskadige mine fliser?

Ja – men kun hvis den ikke bruges korrekt. Sørg for at justere trykket i overensstemmelse hermed, og start langsomt, indtil du finder den rigtige indstilling til din flisesituation, og husk at du aldrig skal bruge den maksimale stråle på dine fliser.

Kan jeg bruge en højtryksrenser på en fliseterrasse?

Ja, husk at udvis forsigtig, for ikke at beskadige dine fliser under rengøringsprocessen, da en højtryksrenser er en kraftfuld maskine.

Kan en højtryksrenser ødelægge mine fliser?

Ja, husk at udvis forsigtig, for ikke at beskadige dine fliser under rengøringsprocessen, da en højtryksrenser er en kraftfuld maskine.

  Professionel fliserens med højtryksrenser

  Hvis ikke du har mod på selv at kaste dig over at rense dine fliser med en højtryksrenser, kan du booke et professionelt firma til opgaven. Hos NordicStoneCare udfører vi fliserens med yderst stor forsigtighed, så vi sikre at flisens overflade ikke ødelægges, samtidigt med at alt snavs, flisepest, mos og lav fjernes fra dine fliser udendørs. Når vi foretager en fliserens efterfølges dette af en desinficering samt imprægnering, så dine fliser ikke kun er flot renset, men også er beskyttet og holder sig pæne i længere tid. Kontakt os her på siden for at uforpligtende tilbud.

  Tvivl eller tilbud?

  Er du det mindste i tvivl om noget af det du har læst, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os – og ønsker du at få et uforpligtende tilbud på en eller flere af vores services så brug formen her.

  Få et uforpligtende tilbud

  Hvilken service ønsker du tilbud på?

  Jeg accepterer, at Nordic Stone Care kontakter mig om services/tilbud